image(19)

 

 

 

 

Hidromasajul este in primul rand folosit ca sa intareasca corpul, sa stimuleze digestia, circulatia, sistemul imunitar, si sa aline durerea.Apa are proprietatea de a elibera de stres si de a intineri corpul omenesc. Influenteaza pozitiv dezoltarea muschilor, calmeaza durerile de plamani, inima, stomac prin stimularea nervilor de pe coloana vertebrala.

 

 

 

 

 

 
In scop terapeutic pot fi folosite mai multe tipuri de dusuri:

  •  Dusuri pentru picioare – Jetul de apa incepe cu degetul mic de la piciorul drept, continuand pana la glezne si ghenunchi si apoi inapoi spre talpa piciorului. Procesul este repetat si pe piciorul stang. Este ajutator pentru migrene, dureri de cap, tensiuni arteriale scazute sau ridicate, contuzii si varice. Acest tratament influenteaza organele digestive si ajuta la evitarea accidentele vasculare. Nu se foloseste in cazul infectiilor urinare, sciatica sau in timpul mentruatiei.
  • Dusuri pentru coapse – Aceasta procedura se aseamana cu ultima, dar include si coapsele. Stimuleaza circulatia sangelui si imbunatateste circulatia proasta a sangelui. Este folositor in tratamentul varicelor, reumatismului muscular, paraliziei temporare.
  •  Dusuri pentru trunchiul inferior – Este la fel ca dusul pentru coapse doar ca include si trunchiul inferior. Este de folos pentru diabet, meteorism, infectii urinare, sciatica sau in timpul menstruatiei.
  • Dusuri pentru maini – Directionati jetul de apa din exteriorul mainii drepte pana la umar si apoi spre interiorul mainii. Repetati procesul si pentru mana stanga. Este ajutator pentru bronsita cronica, boli nervoase, nevralgii, paralizie, reumatismul mainilor, probleme cu inima, vertij, migrene, guturai.
  • Dusuri pentru piept – Se spala mai intai mainile. Este folositor in bronsita cronica si astm bronsic, angina pectoral. Atentie: temperatura moderata daca exista risc angiospasm.
  • Dusuri pentru trunchiul superior – Poate sa fie folosit pentru a imbunatati circulatia sangelui in plamani, inima si in pleurezie. Folositor in tratamentul bronsitei, boli ale corzilor vocale, laringita, migrene, varicele de la picioare, pentru stimulare cardiaca si activitate respiratorie. Atentie: Nu folositi daca exista blocari ale sangelui in activitatea pulmonara.
  • Dusuri de spate – Folositoare in tratamentele pentru muschii spatelui, durerile de spate, boli de splina, scleroza multipla, astm bronsic si aproape toate bolile legate de plamani. Atentie: sa nu se foloseasca la pacienti care sufera de debilitatte sau neurastenie.
  • Dusuri pentru gat – Folositor in durerile de cap, migrene, tensiunile musculare ale gatului si ale umerilor, sensibilitatea la vreme, depresiile usoare, ameteli, artroze la maini. Atentie: Nu se folosesc in cazul persoanelor cu tensiune arteriala crescuta, tiroida sau tensiune oculara crescuta.
  • Dusuri pentru fata – Incepeti de la tampla dreapta si pana la barbie. Spalati circular toata fata. Este folositor impotriva migrenelor, nevralgiilor, dureri de dinti si pentru relaxarea ochilor obositi. Atentie: tineti ochii inchisi in timpul dusurilor.

Te-ar putea interes și: